7 Mayıs 2017 Pazar

ÇOCUK PARKLARINDA SİGARA İÇMİYORUZ !

Selamlar,

ÖNCE KISA VİDEOMUZ SONRASINDA KISA YAZIMIZA BİR GÖZ ATMANIZ BİZİ MUTLU EDER !
@sekerlibalon olarak çocukları çok seviyoruz.Ve sosyal sorumluluk projesi olarak; Sizlerin de yardımını rica edeceğimiz çok önemli bir konu var.
Aslında kaç senedir konuşulan bir konu google da haber izleri var; ancak takip ettiğimiz kadarıyla bir türlü yasalaşamıyor.Belediyelerde çok yetersiz; "SİGARA İÇİLMEZ BURASI PARKTIR!" şeklinde etiket bastırıp çocuk parklarında oyuncaklara yapıştıramıyorlar. 
Anne ve babalar parklara 2-2,5 yaşında çocukları havalandıralım diye gelip, yanlarında sigara içip, parklarda bulunan diğer çocukları da zehirleyip eve öyle dönüyorlar.Kayakta çocuk, anne, baba, dede de sigara, salıncakta çocuk sallayan anne, baba, dede de sigara vb. birçok örnek... 
@sekerlibalon olarak dikkatimizi çekti.Yazık ve günahtır çocuklarımıza ve hemen imkanlarımız ile bir video hazırladık.Devlet yöneticilerimizi ve Belediyelerimizi de bu konuda malesef çok geç kalmakla, zamanımızı boşa harcamakla KINIYORUZ.
Belediyeler Sürekli Proje arayışı içindeler dergiler bastırıyorlar ilanlar reklamlar... Bir belediyenin bir çok reklam panosu var.Bir belediyenin elinde bir çok imkan var.Ancak Parklara çocukların spor yaptığı alanlara bu uyarıyı bu hizmeti getiremiyor.Çocuklar parkta oynuyor.Oynarken koşturuyor ciğerleri açılıyor, nefes nefese kalıyor.Ve çocukların spor yaptığı bu alanda yanı başında kendi ebeveyni sigara içiyor.Çocukları sonra astım olduğunda; hastane hastane çocuklara şifa bulmak için zaman, emek ve para harcıyorlar.
Belediyeler dergi bastırıyorlar sayısız duyurular için; en çok gördüğümüz duyuru ise; hayvanlara su verin yiyecek verin, bir kapta siz koyun diye... Her basılan dergilerde yer doldurmak için bu duyurular tam sayfa çıkıyor.
Soruyoruz kendi çocuklarımız bu konudan daha mı değersiz ? İnsanın, yani kendi neslimizin, çocuklarımızın sağlığının daha öncelikli olması gerekmez mi ?  
Bu yazının yayılmasına katkı sağlarsanız bilinçlenen toplum olma yolunda çok katkı sağlamış olacaksınız...

Saygılarımızla...




                                  
Bu konuyu beğendiyseniz aşağıdaki tuşlardan; facebook, instagram, twitter, goggle+1 ile paylaşırsanız ya da yorum yazarsanız, başka çocuklu olan kişilere, öğretmenlere iletebilirseniz çok memnun oluruz.

Bu sitede mevcut olan içerik kendi düzenlememiz yazı ve resimlerden yada hem kendi üretimimiz hem de çeşitli kaynaklardan alıntı ve düzenlemedir.Kaynağı belli olan ve bizim kaynağına ulaşabildiğimiz materyal(fotoğraf, video, resim) için ilgili alanda kaynak, logo varsa v.b. not olarak gösterilecek, varsa ilgili link siteye bilgi mahiyetinde ilave edilecektir.Sitemizde yayınlanan tüm içerik, bizim tarafımızdan ve internet üzerinden youtube,facebook ve blog gibi paylaşıma sunulmuş kaynak sitelerden alındığı için, sitemiz yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz.Sitemizde telif haklarının size ait olduğu bir içerik varsa ve bunu kaldırmamızı isterseniz, iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde içerik yayından kaldırılacaktır.Bazı materyallerin üzerine eklediğimiz email ve site adresimiz sadece yayını temsilendir.
İlginize teşekkür ederiz.

ŞEKERLİ BALON



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder