22 Mayıs 2017 Pazartesi

Çocuklarınıza bu harika robot tasarımları bir kere gösterebilir misiniz ?

Çocuklarımız geleceğin bilim adamları ve belki de robot üreticileri olacaklar. Üniversitelerimizde "Endüstriyel Tasarım mühendisliği" adı altında bir bölümde var.Çocuklarımızın yaratıcılıklarını artırmak istiyorsak onlara küçükken çok güzel şeyler öğretebileceğimizin önce biz farkında olmalıyız.Küçükken merak uyandırmalıyız.Çocuklarınıza okuldan döndükten sonra "Bugün öğretmenine hangi soruyu sordun ?" "Bugün sen neyi merak ettin ?" veya "bugün neyi merak ediyorsun ?" şeklinde sorular soralım.Ve onları araştırmacı merak eden, sorgulayan bir kişi haline dönüştürelim.Ezbere bir şeyi sürekli rutin yapacağına sebebini, nedenini de anlatalım.Böylece neyi neden yaptığını kavrayacak ve sorgulamayı, merak etmeyi öğrenecektir.

Sizlerden @sekerlibalon'un ricası ise; Önlerine bol malzeme hurda bile olsa koyun(Bir kaç ataç, mıknatıs, ince tel, ortası delik para, pipet, ahşap çubuk, paket lastiği v.b. ve onlardan ne istiyorsa yapabileceklerini söyleyin ve onları teşvik ederek ödüllendirin....

Yakında bir yayınımızda geometrik şekillerde karton keserek yapıştırma ve oynar gözlü robot tasarımı konusunu yayınlayacağız.

Aşağıdaki fotoğraflara bir göz atın lütfen; yine yabancılar ve yine biz onları örnek alıyoruz.Yine bizden daha çok çalışıyorlar ve yine bizden ilerideler.Çok sıkı çalışmalı ve hak ettikten sonra eğlenmeliyiz.Çocuklarınızı spora yatkın yetiştirin ama sadece futbol fanatiği de olmasınlar.Bilimsel konular ve sanat çok daha önemlidir.
Hoşça kalın...













































Bu konuyu beğendiyseniz aşağıdaki tuşlardan; facebook, instagram, twitter, goggle+1 ile paylaşırsanız ya da yorum yazarsanız, başka çocuklu olan kişilere, öğretmenlere iletebilirseniz çok memnun oluruz.

Bu sitede mevcut olan içerik kendi düzenlememiz yazı ve resimlerden yada hem kendi üretimimiz hem de çeşitli kaynaklardan alıntı ve düzenlemedir.Kaynağı belli olan ve bizim kaynağına ulaşabildiğimiz materyal(fotoğraf, video, resim) için ilgili alanda kaynak, logo varsa v.b. not olarak gösterilecek, varsa ilgili link siteye bilgi mahiyetinde ilave edilecektir.Sitemizde yayınlanan tüm içerik, bizim tarafımızdan ve internet üzerinden youtube,facebook ve blog gibi paylaşıma sunulmuş kaynak sitelerden alındığı için, sitemiz yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz.Sitemizde telif haklarının size ait olduğu bir içerik varsa ve bunu kaldırmamızı isterseniz, iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde içerik yayından kaldırılacaktır.Bazı materyallerin üzerine eklediğimiz email ve site adresimiz sadece yayını temsilendir.
İlginize teşekkür ederiz.

ŞEKERLİ BALON

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder