31 Aralık 2016 Cumartesi

Çocukları oyalayıcı uğraşılar

Basit oyuncaklar çocukları hem oyalıyor, hem de el becerilerini geliştiriyor !
Çocuklara hazır oyuncakları almak ve bütçenizi patentli yada çizgi film kahramanlı oyuncaklarla zorlamak yerine; hani söyle bir deyim var ya ; "Benim önüme balık koyma, bana balık tutmayı öğret !" Bu deyimi uygulamaya çalışalım.

Televizyonda bir kaç kanal var sürekli çocukların çizgi filmlerinin arasına çocukların beynini yıkayacak şekilde ve sürelerde reklam koyarak daha küçükken den bizi tüketim toplumuna işte böyle alıştırmaya çalışıyorlar.Çocuklara çizgi film seyrettirdiğinize pişman olabiliyorsunuz.Sonrasında da oyuncakları her zaman yurt dışı üretiyor. Biz hep ithal ediyoruz.

Çocuklarımıza çok şey alırsak, bir alışveriş merkezine gittiğimizde yada televizyonda bir şey gördüklerinde bizlere dönüp; "baba, anne bana bundan alır mısın ?" "Bundan da alalım mı ?" v.b. sorular soruyorlar.Tabiki oyuncak alalım.Yaratıcı olanlarını seçmek kaydı ile.Örneğin bir "örümcek adam" bir çocuğa ne kazandırabilir ?  Yada bir "karlar prensesi".Bir adet oyuncak bu kahramanlar için yeterli değil midir ? Kıyafetleri, pantolonu, taytı, montu, tokası, tarağı, her hafta markete gelen başka bir oyuncağı ? Acaba bu şekilde çocuklarımız büyüyünce Türkiye'mizdeki Patent ve Buluş sayımız artar mı ? İnanın şu aşağıdaki basit karton üzerine ip sarılan kertenkele yada yılan veya diğer el becerileri ve sanat çalışmaları çocuğa, 
yaparken üzerinde düşünme, 
başka, yeni bir fikir bulma, yaratıcılık,
odaklanma, dikkat toplama,
beceri,
el ve göz koordinasyonu,
kaliteli zaman geçirme, oyalanma,
ve kendi kendine bir eser meydana çıkarma v.b.
bir çok kazanç elde etmesine neden oluyor.
İsterseniz üzerinde bir düşünün derim.Çocuklarımızın donanımını oyuncak alarak değil, oyuncak yapmasını öğreterek artıralım...




Bu konuyu beğendiyseniz aşağıdan; facebook, twitter, goggle+1 ile paylaşırsanız ya da yorum yazarsanız, başka çocuklu olan kişilere iletebilirseniz çok memnun oluruz.

Bu sitede mevcut olan içerik kendi düzenlememiz yazı ve resimlerden yada hem kendi üretimimiz hem de çeşitli kaynaklardan alıntı ve düzenlemedir.Kaynağı belli olan ve bizim kaynağına ulaşabildiğimiz materyal(fotoğraf, video, resim) için ilgili alanda kaynak, logo varsa v.b. not olarak gösterilecek, varsa ilgili link siteye bilgi mahiyetinde ilave edilecektir.Sitemizde yayınlanan tüm içerik, bizim tarafımızdan ve internet üzerinden youtube,facebook ve blog gibi paylaşıma sunulmuş kaynak sitelerden alındığı için, sitemiz yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz.Sitemizde telif haklarının size ait olduğu bir içerik varsa ve bunu kaldırmamızı isterseniz, iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde içerik yayından kaldırılacaktır.Bazı materyallerin üzerine eklediğimiz email ve site adresimiz sadece yayını temsilendir.
İlginize teşekkür ederiz.

ŞEKERLİ BALON 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder