15 Kasım 2016 Salı

Grip için çay

ÇOCUKLAR İÇİN GRİP, ÖKSÜRÜK ve VÜCUT DİRENCİ ÇAYI












En değerlilerimiz; o cıvıl cıvıl olan küçücük çocuklarımızın yüzü kış aylarında bilinen rahatsızlıklarımız olan Nezle ve Grip'e yakalandıklarında renkleri solar ve bir kaç gün hasta dahi olsalar bizde çok üzülür ve çareler aramaya başlarız.Önce teşhis için iyi bir çocuk doktoru sonrasın da da bir çok kimyasal ilaç öksürük şurubu, ağrı kesici-ateş düşürücü, vücut direnci artırıcı fiyatı günümüzün fiyatları ile 35-40 TL den aşağı düşmeyen yine ayrı bir kimyasal vitamin gurubu ve belki de dahası...

Bu durumlarda çocuklarımızın çok seveceği bir çay yapmamız mümkün.
Ben sizlere öneri olarak kısaca bunlardan bahsetmek istiyorum.

Bir elmanın, armutun tadını beğenmezsek yada kabukları biraz solmuşsa hemen çöpe atanlarınız var mı ? Belki de vardır.Bu meyveleri hep değerlendirebiliriz.Fazla da vaktinizi almadan hemen doğal reçeteyi vereyim.REÇETE NUMARANIZ : QY8H34 :-)

REÇETEMİZ 2-3 SU BARDAĞI SU ALAN CEZVEMİZ İÇİNDİR !
1 ad. ELMA yoksa ARMUT yoksa AYVA varsa hepsinden biraz biraz olur.
5 ad. Karanfil
1 çay kaşığı Toz tarçın
yarım çay kaşığı Zencefil
1 tatlı kaşığı Bal

İsteğe bağlı olarak(Normal öksürüğü varsa Allerjik değilse)
Bir kaç damla Limon (Bunu da özellikle tavsiye ederiz normal öksürüğe BAL ve LİMON çok iyi geliyor.)

YAPILIŞI :
Bir cezveye meyvalarımızın kabuklarını ve sonrasında içini patates soyacağı ile ince ince soyar gibi keserek dolduralım.Üzerine su ilave edelim.1 çay kaşığı tarçını, yarım çaykaşığı zencefili ilave edelim.Karanfillerimizi atalım.Ve ocakta biraz fokurdatalım.(Lütfen çok kaynatmayalım.)
Elmanın koçanı ve çekirdekleri Ayvanın koçanını ve çekirdeklerini de kullanabilisiniz bunlarında çok faydası var.Çayımız ılıdıktan sonra bal koyduğumuz bardak ile içine limonda damlatarak çocuklarımıza verelim.Günde 3-4 defa bu çaydan içirebilirsiniz lezzeti çok güzel olur.
Afiyet Olsun !
Ben kendim bu çaydan normal siyah çay yerine günde bir kaç defa içiyor ve çok memnun kalıyorum.Beni neşelendiriyor.Vücut direncini de daha hastalanmadan artırıyor.

Çocuklarımızın ve onlara iyi bakabilecek anne ve babaların hiç hastalanmamaları dileğiyle....


Bu konuyu beğendiyseniz aşağıdan facebook, twitter, goggle plus vb. paylaşırsanız yada yorum yazarsanız çok memnun oluruz.
Sizlerin çocuklarınız ile yaptığınız boyama, aktivite, deney v.s. bize göndermenizi
bekliyoruz Sitemizde yayınlayalım.
Teşekkürler, saygılarımızla...

ŞEKERLİ BALON 2016
http://sekerlibalon.blogspot.com.tr/
sekerlibalon@gmail.com


Bu sitede mevcut olan içerik kendi düzenlememiz yazı ve resimler hem kendi üretimimiz hem de çeşitli kaynaklardan alıntıdır.Kaynağı belli olan ve bizim kaynağına ulaşabildiğimiz materyal(fotoğraf, video, resim) için ilgili alanda kaynak not olarak gösterilecek, ilgili link siteye ilave edilecektir.Sitemizde yayınlanan tüm içerik, bizim tarafımızdan ve internet üzerinden youtube,facebook ve blog gibi paylaşıma sunulmuş kaynak sitelerden alındığı için, sitemiz yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz.Sitemizde telif haklarının size ait olduğu bir içerik varsa ve bunu kaldırmamızı isterseniz, iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde içerik yayından kaldırılacaktır.Bazı materyallerin üzerine eklediğimiz email ve site adresimiz sadece yayını temsilendir.
İlginize teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder